Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

«Καλλιτεχνόραμα 2011: Συνεχίζεται η Εβδομάδα της Ερασιτεχνικής Δημιουργίας»

Προς την ολοκλήρωσή του οδεύει το Καλλιτεχνόραμα, ο κύκλος εκδηλώσεων ερασιτεχνικής δημιουργίας που διοργανώνει στο παλιό λατομείο Σελεπίτσαρι του Κερατσινίου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Κερατσινίου.

Στο σπάνιο αυτόν πνεύμονα πρασίνου, που από την περασμένη Κυριακή συγκεντρώνεται το απάνθισμα της ερασιτεχνικής δημιουργίας της πόλης αλλά και επισκέπτες από όλη την Αττική, φιλοξενούνται 27 περίπτερα όπου εκτίθενται καθημερινά από τις 7 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. έργα ζωγραφικής, σκίτσου - κόμικ, πηλού – κατασκευών, διακόσμησης, μάσκας – κοσμήματος, ψηφιδωτού, ξυλογλυπτικής, φωτογραφίας και αγιογραφίας, μαθητών των πολιτιστικών κέντρων της επιχείρησης, αλλά και περιβαλλοντικών προγραμμάτων σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Πειραιά.


Το πρόγραμμα του Καλλιτεχνοράματος συνεχίζεται απόψε στις 7 μ.μ. με ανοικτό μάθημα σκίτσου στον εκθεσιακό χώρο και θεατρικό παιχνίδι στο σκάκι, ενώ στις 8 μ.μ. ακολουθεί στο υπαίθριο θέατρο η Γιορτή Παιδικού Παραμυθιού με την απονομή των βραβείων του 7ου Διαγωνισμού νηπιαγωγείων και δημοτικών με θέμα: «Κόκκινη κλωστή δεμένη στην αγάπη τυλιγμένη». Στο πλαίσιο της Γιορτής θα παρουσιαστεί και η θεατρική παράσταση «Μια φάρμα για τα ζώα» από την Ομάδα «Αστροναύτες».

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ανοικτό μάθημα ζωγραφικής και θεατρικό παιχνίδι, με ώρα έναρξης 7 μ.μ. ενώ μια ώρα αργότερα τη σκυτάλη θα πάρουν τα τμήματα χορού νέων Ταμπουρίων με μια παράσταση hip-hop, μοντέρνου και σύγχρονου χορού που υπόσχεται να μαγνητίσει το κοινό.

Η αυλαία του Καλλιτεχνοράματος κλείνει την Κυριακή, με το αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από μαθητές της πόλης, αλλά και την παράσταση των παιδικών και νεανικών τμημάτων της Ευγένειας, που συνδυάζει με ένα πρωτοποριακό τρόπο στοιχεία μοντέρνου – jazz, hip-hop και σύγχρονου χορού. Στην παράσταση συμμετέχει επίσης το βραβευμένο συγκρότημα μοντέρνου χορού της ΔΗΚΕΠΟΚ.

Υλικό σχετικό με το Καλλιτεχνόραμα, μπορείτε να αναζητήσετε στους ακόλουθους συνδέσμους:

·         Σποτ:  

·        
Φωτογραφικό υλικό:
Καλλιτεχνόραμα 2011
Για κάθε πρόσθετη πληροφόρηση, μπορείτε να απευθύνεσθε στην κυρία Δέσποινα Κυριακίδου (2104635007, 2104610689, 6948548599).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου