Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Καλλιτεχνόραμα 2011: Εγκαίνια της Εβδομάδας Ερασιτεχνικής Δημιουργίας»

Σε κλίμα καλλιτεχνικής ευφορίας εγκαινιάστηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στις 7 μ.μ., στο παλιό λατομείο Σελεπίτσαρι του Κερατσινίου, το Καλλιτεχνόραμα, η εβδομάδα ερασιτεχνικής δημιουργίας που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Κερατσινίου, επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έτους των καλλιτεχνικών προγραμμάτων  της που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα παραστατικών και εικαστικών τεχνών.


Ο σπάνιος αυτός πνεύμονας πρασίνου που θα συγκεντρώσει για μια εβδομάδα το απάνθισμα της ερασιτεχνικής δημιουργίας της πόλης, αναδείχθηκε σε κιβωτό του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών» στον εκθεσιακό χώρο με τα 27 περίπτερα όπου εκτίθενται  καθημερινά από τις 7 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. έργα ζωγραφικής, σκίτσου - κόμικ, πηλού – κατασκευών, διακόσμησης, μάσκας – κοσμήματος, ψηφιδωτού, ξυλογλυπτικής, φωτογραφίας και αγιογραφίας, αλλά και περιβαλλοντικών προγραμμάτων σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδειυσης του Πειραιά. Κατάμεστο ήταν και το υπαίθριο θέατρο όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει χορευτική παράσταση λάτιν με τη συμμετοχή των τμημάτων νέων  και ενηλίκων Αμφιάλης, Ταμπουρίων,Ευγένειας και Αγίου Μηνά.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συνεχίζεται απόψε στις 7 μ.μ. με ανοικτό μάθημα ζωγραφικής στον εκθεσιακό χώρο αλλά και θεατρικό παιχνίδι στο σκάκι, ενώ στις 8 μ.μ. στο θέατρο θα φιλοξενηθεί παράσταση παραδοσιακών χορών από το Συγκρότημα Ελληνικών Χορών της ΔΗΚΕΠΟΚ και τα τμήματα ενηλίκων της Αμφιάλης, της Ευγένειας και των Ταμπουρίων.
Την Τρίτη στις 7 μ.μ. οι μικροί συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ανοικτό μάθημα ψηφιδωτού και θεατρικό παιχνίδι, ενώ μία ώρα αργότερα το θέατρο θα πλημμυρίσει με μελωδίες από τα μουσικά σύνολα της ΔΗΚΕΠΟΚ.

Το Καλλιτεχνόραμα θα συνεχιστεί έως τη λήξη την Κυριακή 5 Ιουνίου με περισσότερες παραστάσεις χορού, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικές δημιουργίες και ανοικτά μαθήματα, την απονομή του Διαγωνισμού Παιδικού Παραμυθιού με θέμα: «Κόκκινη κλωστή δεμένη στην αγάπη τυλιγμένη», στον οποίο συμμετέχουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της πόλης, αλλά και μαθητικά καλλιτεχνικά δρώμενα στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος.

Υλικό σχετικό με το Καλλιτεχνόραμα, μπορείτε να αναζητήσετε στους ακόλουθους συνδέσμους:

·         Σποτ:  

·        
Φωτογραφικό υλικό:
Καλλιτεχνόραμα 2011
Για κάθε πρόσθετη πληροφόρηση, μπορείτε να απευθύνεσθε στην κυρία Δέσποινα Κυριακίδου (2104635007, 2104610689, 6948548599).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου